Er du designer? – Slik kan du bruke Midjourney

Skrevet av AI Con

Som designer eller illustratør jobber du med kreative prosesser som krever mye tid og innsats. Fra å komme opp med ideer til å skissere og utforme, tar det gjerne ganske lang tid. AI-tjenester som Midjourney kan effektivisere denne prosessen vesentlig, men er resultatene like gode?

Midjourney

Midjourney er foreløpig den best kjente tjenesten på markedet innen generativ AI for bilder. Denne tjenesten bruker kunstig intelligens (AI) til å generere kunstverk basert på en skriftlig bestilling fra deg. Dette frigjør selvfølgelig mye tid og krefter som du kan bruke på andre oppgaver, for eksempel å utvikle ideer og finpusse detaljer.

Hvordan fungerer Midjourney?

Midjourney er en tjeneste som bruker en LLM, eller stor språkmodell, til å generere kunstverk. LLM-en er trent på et massivt datasett av bilder, og den kan bruke dette datasettet til å skape nye bilder som er både realistiske og kreative.

For å bruke Midjourney må du først komme opp med en idé til et bilde. Deretter må du beskrive ideen til LLM’en. Tjenesten vil da generere et bilde basert på beskrivelsen.

Midjourney for designere og illustratører

Designere og illustratører kan bruke Midjourney på en rekke måter. For eksempel kan de bruke den til å:

  • Få inspirasjon: Midjourney kan generere nye ideer til bilder. Dette kan være nyttig for illustratører som sitter fast i den kreative prosessen.
  • Spare tid: Midjourney kan lage grunnleggende skisser eller bakgrunner. Dette kan frigjøre tid som du så kan bruke på å gjøre de mer viktige delene av illustrasjonen for hånd.
  • Forbedre kvaliteten: Midjourney kan brukes til å finpusse detaljer i bilder. Dette kan gjøre bildene mer realistiske og profesjonelle.

Fordeler og ulemper

Den store fordelen med Midjourney er at du kan bruke tjenesten til å spare tid. Dette er spesielt viktig i oppdrag der du jobber under tidspress.

På den negative siden kan det være vanskelig å kontrollere hvordan illustrasjonene blir seende ut. Midjourney har gjerne en helt spesifikk stil på bildene som skapes, og det gjør at det ofte kan være lett å se at bilde er laget av AI. Dette behøver selvfølgelig ikke å gjøre noe, i hvert fall så lenge du ikke utgir bildet for å være helt og holdent ditt eget verk.

Hvordan bruke Midjourney effektivt?

Her er noen tips for å bruke Midjourney effektivt:

  • Vær spesifikk: Når du beskriver ideen din til LLM-en, vær så spesifikk som mulig. Dette vil gi deg bedre resultater.
  • Vær tålmodig: LLM-en kan ta litt tid til å generere et bilde. Ikke gi opp hvis du ikke får det resultatet du ønsker med en gang.
  • Eksperimenter: Prøv forskjellige inndata for å se hva du kan få til.

Med litt øvelse kan du lære å bruke Midjourney til å lage fantastiske illustrasjoner.