Skapende svartmetall på AI-con

Skrevet av AI Con

Kjetil Manheim, eks-trommeslager i det legendariske norske svartmetall-bandet Mayhem, har sagt ja til å holde et foredrag på AI-con 2024. Foruten å lage og spille musikk, er han også AI-investor og rådgiver gjennom Novalab og Nova Consulting Group.

På AI-con skal Kjetil Manheim snakke om hva som skjer med den menneskelige skaperkraften i møtet med AI. Hva er den kreative prosessen egentlig, og hvordan kan AI spille inn i den?

Manheims utgangspunkt er at kreativitet og kunst overskrider tekniske ferdigheter. I stedet for at AI vil utslette kreativiteten, mener han at kunstig intelligens vil kunne berike skaperprosessene på samme måte som tidligere teknologiske nyvinninger har gjort.

Fra hulemalerier til boktrykkerkunsten, fra stumfilm til Internett, har ny teknologi gitt oss muligheter til å uttrykke oss og vår kreativitet på nye måter. Er det noen grunn til å tro at AI er annerledes?

Les mer om hva Manheim har skrevet om dette temaet i artikkelen The Timeless Soul of Creativity.

Manheims nåværende musikk-prosjekt, Order, bruker AI aktivt i utviklingen av sin musikk. De er også svært bevisste på hva AI gjør med prosessene i bandet.

Vi gleder oss til å høre mer fra Manheim – og en smakebit fra Order – på AI-con 2024!